Tuesday, 12 February 2013

Keistimewaan dan Kelebihan Vitamin E SHAKLEE : Vitamin Semulajadi

Salam sayang semua:)

Entry sebelum ni, saya dah berkongsi dengan anda tentang khasiat dan kebaikan Vitamin E, terutamanya untuk kecantikan kulit kan. Jadi, entry kali ni, saya akan berkongsi dengan anda semua kenapa saya begitu yakin dengan Vitamin E Shaklee yang mempunyai banyak keistimewaan dan kelebihannya berbanding produk-produk lain.

Vitamin Semulajadi

Jika nak sihat dan cantik secara semulajadi, harusla gunakan produk dari sumber semulajadi kan. Bukti produk Shaklee dihasilkan dari sumber semulajadi, boleh dilihat pada labelnya. Label Shaklee bertulis "d" bermaksud dihasilkan dari sumber semulajadi manakala jika label "l", maksudnya vitamin itu dihasilkan dari sumber kimia atau tiruan. Periksa label botol vitamin anda sekarang ok.

Vitamin semulajadi lebih mudah diserap oleh tubuh badan berbanding vitamin dari sumber kimia atau tiruan. Ini penting kerana penyerapan yang tidak sempurna boleh menyebabkan toksik lalu akan menyebabkan wujudnya abnormal sel/kanser pada tubuh kita dalam jangka masa panjang.

Kandungan Vitamin E Shaklee


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

* Vitamin E (400 IU) dari sumber semulajadi, minyak sayuran
* Selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E
* Grape seed extract (biji anggur)
* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Pengambilan Vitamin E perlulah lengkap dengan Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum kerana tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal Vitamin E selain jenama Shaklee, nasihat saya, pastikan juga anda membeli vitamin Selenium supaya Vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.

Grape seed extract yang terdapat di dalam Vitamin E Shaklee mengandungi pelbagai khasiat dan terbukti berkesan untuk membantu mengatasi kanser serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika diamalkan secara konsisten. Grape seed extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imunisasi badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.

Best kan Vitamin E Shaklee. 3 in 1 gitu:) Memang berbaloi-baloi.

Harga pun berpatutan.

WM: RM149.00
EM: RM154.00
Kandungan : 120 biji

Sehari hanya satu biji. So, satu botol boleh tahan sehingga 4 bulan!!!
Jadi, siapa kata vitamin Shaklee mahal.

Jagan sesekali lokek untuk keluarkan wang demi kesihatan kita. Mungkin ada sesetengah orang yang fikir, semua vitamin sama sahaja, jadi lebih baik beli yang harganya lebih murah. Tapi, nasihat saya, periksa dahulu kandungan vitamin itu sehingga anda betul-betul yakin.

Jangan disebabkan nak jimat hari ini, anda menanggung risiko yang lebih besar di kemudian hari.

Pilihan di tangan anda. Fikir-fikirkan ok:)

Hubungi saya untuk dapatkan konsultasi PERCUMA serta tip-tips dan cara pengambilan vitamin yang betul dan tepat untuk anda. Setiap pembelian akan mendapat HARGA ISTIMEWA dari saya:)

I'm Your SHAKLEE Independant Distributor 
Siti Hajar Khalid (Cik Jatt) 
ID No. 907609 
♥ SMS/WhatsApp : 013-4894037 
♥ Email : cikjattshop@yahoo.com 
http://sweetmomsvit.blogspot.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment